+358 40 5529032 aronmusic.info@gmail.com

Mietteitä

Aron, oikealta nimeltään Juha Leppänen, syntyi Ylöjärvellä 2-lapsisen perheen ensimmäisenä lapsena. Pikkusisko syntyi kolmisen vuotta myöhemmin.biografia_syntyma_100

Lapsesta pitäen Aronin harrastuksiin on kuulunut urheilu ja musiikki. Hän on kilpaillut SM-tasolla sekä yleisurheilussa että hiihdossa.

biografia_pituushyppy_150Ensikosketus musiikkiin tapahtui, kun Aron 5-vuotiaana sai lahjaksi pianohaitarin.

biografia_haitari_100

11-vuotiaana Aron sai käsiinsä ensimmäisen Elviksen kasetin. Siitä lähtien hän on ollut vannoutunut Elvis-fani. Sen jälkeen myös muu vanha 50-60-luvun musiikki alkoi kiinnostamaan häntä yhä enemmän.

biografia_tukka_150Suurina innoittajina Elviksen lisäksi ovat matkan varrella olleet mm. Roy Orbison, The Platters, The Mud, Paul Anka, Al Martino, Andy Williams, Tom Jones ja viimeisimpänä Helmut Lotti… suomalaisista mm. Rauli ‘Badding’ Somerjoki, Agents, Toni Rossi & Sinitaivas sekä Pentti Hietanen…tietenkään Olavi Virtaa unohtamatta.biografia_intti_100

Yläasteen ja lukion jälkeen vuorossa oli armeija Parolannummella, jonka jälkeen Aron aloitti opinnot Tampereen teknillisessä korkeakoulussa.
biografia_malli_150

Opiskeluja rahoittaakseen hän teki mm. mallintöitä, nähtiinpä hänet myös Mr. Finland- ja Vuoden Mies-finaaleissa.

Diplomi-insiööriksi valmistumisen jälkeen Aron aloitti työt silloisella Valmetilla. Ensimmäistä kertaa Aron esiintyikin oman firman joulujuhlissa, jolloin ohjelmistossa oli sekä suomalaista iskelmää että Elvistä. biografia_tutkinto_100Vastaanotto oli todella positiivinen, ja niinpä Aron rohkaistui jatkamaan orastavaa laulu-uraansa. Aron perusti myös oman toiminimen.

Talven 1996-97 Juha vietti työnsä merkeissä USAn Birminghamissa, Alabamassa. Siellä hän osallistui paikalliseen Elvis-kilpailuun, joka myös televisioitiin, ja sijoittui kolmanneksi. Myöhemmin samana vuonna Aron osallistui Memphisissä kansainväliseen Images of the Elvis-kilpailuun ainoana pohjoismaalaisena.Images of Elvis, Memphis, TN, USA

Sittemmin Aronin Dream Elvis show on vienyt hänet esiintymään Suomen lisäksi myös Viroon, Latviaan, Venäjälle, Saksaan, Etelä-Koreaan ja aina USA:aan saakka.biografia_overton_park

Vuoden 2001 syksyllä Aron teki ensimmäisen singlensä ‘Kyyti’, silloin vielä Juha Leppänen-nimellä.kyyti_200

Keväällä 2003 alkoi englanninkielisen singlen työstäminen. Tässä yhteydessä otettiin käyttöön taiteilijanimi Aron. Viisi kappaletta sisältävä CD ‘Lights’ saatiin julkaisuvalmiiksi heinäkuussa 2003.

aron_lights_etu_200Nimikkokappale ‘Lights’ on englanninkielinen versio Somerjoen ‘Valot’-kappaleesta. Lisäksi mainittakoon kappale ‘In The Church’, joka on ensimmäinen englanninkielinen versio kauniista gospel-laulusta ‘Kirkossa’.

Bumtsi-Bum yhteiskuvaAron on nähty useamman kerran myös Suomen TV:n eri kanavilla, viimeisimpinä esiintymiset Bumtsi-Bum Elvis-spesiaalissa yhdessä Jussi Raittisen, Jorma Kääriäisen ja Karon kanssa, TV1:n Suomi-ilmiössä, TV2:n Suomen Las Vegas-ohjelmassa sekä myös Viron TV:ssa.

Vuonna 2004 Aron aloitti Elvis-muistotapahtumien järjestämisen ja tuottamisen. Vuosittain järjestettävällä tapahtumalla on aina ollut oma teemansa ja niissä on vieraillut vuosien varrella useita huippuesiintyjiä. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta.Jailhouse Rock-muistotapahtuma, YO-talo, Tampere, Finland 2005.5

Keväällä 2005 syntyi idea Viva Las Vegas! –show:sta, jossa ”Elviksen” lisäksi olisi mukana ”Roy Orbison” ja ”Marilyn Monroe”.

Viva Las Vegas!Tämä Aronin vetämä ja käsikirjoittama show on jalostunut ja saanut suosiota vuosien varrella niin, että kesällä 2008 show:ta esitettiin mm. Meri-Oulun kesäteatterissa monisatapäiselle yleisölle.

Elviksen juhlavuodeksi 2007 Aron lanseerasi Elvis Forever –show:n, joka esitettiin ensi kertaa samannimisessä tapahtumassa Tampereella syksyllä 2007.

DSC00986Vuosien varrella Aronilla on ollut kunnia esiintyä monissa upeissa tilaisuuksissa ja paikoissa; ulkomaan keikkojen ja lukuisten yritys- ja yksityistilaisuuksien lisäksi mainittakoon mm. Tammerfest, Tampereen Kukkaisviikot, Ruskarock, Ylis’ Festarit, Kotkan meripäivät, Viikinsaaren rautalankafestarit, Tampere talo, Luumäen monitoimihalli, Lahden konserttitalo, Wanha Satama, Kalastajatorppa, Kuopion Musiikkikeskus jne.

Velaatta, Teisko 2002.2Mieleenpainuvimmista ja hauskimmista keikoista mainittakoon Valkeakosken sprinttihiihdot, joissa Aron esiintyi ulkona n. 10 asteen pakkasessa! Lisäksi Aron pääsi vielä verestämään hiihtotaitojaan itse Juha Miedon aisaparina! Toinen hauska ja monellakin tapaa jännittävä keikka oli Velaatan maitolaiturimuseon avajaisissa; ukonilman uhka oli koko ajan päällä ja lisäksi keikka meni käytännössä suorana MTV3:n kymppiuutisten kevennykseen!Pirkkalan lennosto, Finland 2006.1

Aron on matkansa varrella saanut myös muutamia mukavia ”vakikeikkapaikkoja”, joista mainittakoon erityisesti Pirkkalan lennoston sotilaskoti. Aron on nähty myös useana keväänä Ylläksellä ja Levillä, jotka Lapin ja hiihdon ystävänä tunnetulle Aronille ovat myös erityisen mieluisia paikkoja.

aron_2010_thumbAronin suomenkielinen esikoisalbumi ARON julkaistiin 24.3.2010. Levy sai hyvän vastaanoton niin fanien kuin radioiden taholta. Levyllä on mm. Elviksen ja Mudin tunnetuksi tekemiä kappaleita suomenkielisinä versioina, joista osa on Aronin itse sanoittamia. Muina biisintekijöinä mainittakoon Marko Haavisto, Kari Kukkola ja Antti Nissilä. Äänitysstudiona toimi Kujalandia Lahdessa, ja levyllä soittavat mm. Kuja Salmi, Marko Haavisto ja Jyrki Telilä.
'Kuningas ELVIS', Tonu Tuulas, Tallinn 2010, s. 179'Kuningas ELVIS', Tonu Tuulas, Tallinn 2010, s. 178

Vuonna 2010 Aronilla oli suuri kunnia päästä Eestin Elvis Fan clubin presidentti Tõnu Tuulaksen kirjoittamaan ja julkaistuun kirjaan ”Kuningas ELVIS”! Kirjassa Aron mainitaan hyväksi ja mielenkiintoiseksi laulajaksi ja Elvis-tulkiksi maailmanlaajuisesti!

Kuninkaan Laulut Vuonna 2011 Aron kiinnitettiin kuopiolaisen Aamuvuori All Starsin solistiksi. Tämä 11-henkinen bändi on keskittynyt Elviksen 60- ja 70 luvun musiikkiin. Marraskuussa 2012 järjestettiin Kuopion Musiikkikeskuksessa ’Kuninkaan Laulut’-konsertti, jossa Aron & Aamuvuori All Starsin vahvistuksena oli 25-henkinen sinfoniaorkesteri Tahdistin! Tämä lähes 100-hengen produktio on tiettävästi suurin, mitä Suomessa on koskaan toteutettu Elvis-rintamalla! Konsertti taltioitiin ja siitä on valmistumassa DVD.

gospellive144Vuonna 2011 Aron aloitti vakiobändinsä Cool Company kanssa Elvis Gospel ja Elvis Christmas-aiheisten kirkkokonserttien tekemisen. Ne saivat heti alkuunsa huikean suosion ja jatkuvat edelleen.

limo2pSamana vuonna Aronia pyydettiin mukaan TV-pilot sarjaan, joiden kuvaukset jatkuvat edelleen.

Keväällä 2012 Aron kutsuttiin Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Hämeen piirin Kevätilo-keräyksen kummiksi.elvis_rajattu

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJuhannuksena 2012 Aron esitti country-teemaisen shownsa JuhannusVirrat-tapahtumassa ja samana iltana vieraili TV2:n Juhannusjuna-ohjelmassa Parkanossa Pink Cadillacillaan ennen Käenkosken keikkaansa. Cadillacin kyytiin pääsivät myös Antero Mertaranta, Seppo Tammilehto ja Lauri Tähkä.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevät-talvella 2013 Aron ja Cool Company aloittivat joululevyn äänitykset.

Syyskuussa 2013 Juha “Aron” Leppänen valittiin Pirkanmaalla Vuoden Luovaksi Yrittäjäksi!Untitled-2 PS

Aron & Cool Companyn “If We Can Dream” gospel-/joulualbumi julkaistiin 25.10.2013!AronIFWeCan2013 kansi 1500x